Leaseauto inleveren

Enige tijd voordat de leaseovereenkomst afloopt, ontvang je van ons een herinnering dat de leaseauto binnenkort moet worden ingeleverd. Als je een nieuwe overeenkomst aangaat, proberen we de huidige en de nieuwe overeenkomst zo naadloos mogelijk op elkaar te laten aansluiten.
 

Inname van de leaseauto

Voor de inname en inspectie van de leaseauto kun je zelf een afspraak maken bij de inspecteur via de onderstaande link. Een afspraak plannen kan tot uiterlijk 5 werkdagen vóór het ophalen van de nieuwe leaseauto (indien van toepassing).

Inspectie afspraak plannen

De afspraak kan plaatsvinden op een locatie naar wens. Denk hierbij aan je thuisadres, je werk of, indien van toepassing, de dealer waar de nieuwe leaseauto wordt geleverd. De inspectie kan ook plaatsvinden bij de vestiging van Driessen Mobility Lease aan de Hondsruglaan 87 in Eindhoven.

Als de inname plaatsvindt op een andere locatie dan de vestiging van Driessen Mobility Lease in Eindhoven, kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor het transport van de auto naar onze vestiging.

Zorg dat je de auto schoon en compleet inlevert. Meer hierover lees je in het innameprotocol. Gebruik onze handige inlever checklist om er zeker van te zijn dat je niets vergeet.
 

Eindinspectie

Tijdens de inname wordt in jouw bijzijn de algehele staat van de auto en de aanwezigheid van schades bepaald. Van iedere schade wordt een duidelijke foto gemaakt. Deze foto’s worden opgenomen in het innamerapport.

Schade als gevolg van normaal gebruik van de leaseauto vinden wij acceptabel. Aan deze schades zijn dan ook geen kosten verbonden. Maar er zijn ook schades die niet binnen het normale gebruik van de auto vallen en de waarde van de auto sterk kunnen beïnvloeden. Onacceptabele schades worden doorbelast. Om doorbelasting te vermijden, adviseren wij om gedurende de looptijd van de overeenkomst alle schades steeds tijdig te melden en indien nodig te laten herstellen. Voorbeelden van acceptabele en onacceptabele schades kun je vinden in het innameprotocol.

Het bindende inspectierapport wordt opgemaakt door de externe partij Macadam waardoor je verzekerd bent van een onafhankelijke beoordeling. Wil je het schade expertise rapport na afloop inzien? Dan kun je het innamerapport online opvragen. Je hebt hiervoor het kenteken en het inspectienummer nodig.
 

Eindafrekening

Eventuele geconstateerde schades en overige kosten worden in rekening gebracht op de eindafrekening. Ook eventuele meer/minder kilometers worden middels een eindafrekening gefactureerd.
 

De leaseauto overkopen

Wil je de leaseauto aan het einde van de leaseovereenkomst overnemen? Dat begrijpen wij heel goed. Je kent de auto immers als geen ander. Bovendien weet je zeker dat de auto altijd goed is onderhouden.

Drie maanden vóór het aflopen van de leaseovereenkomst, kun je bij ons een vrijblijvend overnamevoorstel opvragen. De overnameprijs is niet onderhandelbaar.

Veelgestelde vragen over einde contract en auto inleveren

Zowel het interieur als het exterieur moeten schoon zijn wanneer je de auto inlevert. Onder schoon verstaan we dat de auto door de wasstraat is geweest en dat het interieur met de stofzuiger is gereinigd.

Als jouw auto niet schoon is op de dag van inspectie en je laat de auto toch achter, dan wordt voor het reinigen van de auto een bedrag van €85,- ex BTW doorberekend. De bindende inspectie zal dan pas na het reinigen van de auto plaatsvinden.

Onacceptabele beschadigingen moeten vóór inname bij ons gemeld zijn. Houd er rekening mee dat niet gemelde schades niet onder de dekking van de Hoofdovereenkomst of de Algemene Voorwaarden Private Lease van Driessen Mobility Lease vallen. Je kunt doorbelasting van extra kosten voorkomen door schades tijdig te melden.