Veelgestelde vragen

Shortlease

Het belangrijkste verschil tussen shortlease en normale of longterm autolease is de termijn van de leaseovereenkomst.

Bij shortlease wordt een leasecontract al na 1 maand flexibel, oftewel kosteloos opzegbaar. Bij normale autolease is de contractvorm meer vast van aard.

Hierdoor is shortlease een verstandige keuze als je voor een kortere tijd - 1 maand tot 2 jaar - een leaseauto nodig hebt. Doordat je zelf zowel de looptijd van het contract als het jaarkilometrage kiest, heb je altijd de shortlease overeenkomst die het beste bij jouw situatie past.

Shortlease is voor alle bedrijven, profit en non-profit. Shortlease geeft jou flexibele mobiliteit. Interessant voor bedrijven die geen langlopende leasecontracten willen afsluiten in de huidige tijd van economische onbestendigheid. Shortlease is ook ideaal voor startende ondernemingen en organisaties die projectmatig te werk gaan. Of als invulling bij een proefperiode van een nieuwe medewerker of een auto die in bestelling staat.

Wij vragen een recent uittreksel van de Kamer van Koophandel (niet ouder dan 3 maanden) en een kopie legitimatie van de tekeningsbevoegde persoon. Deze moet corresponderen met de gegevens bij de Kamer van Koophandel. Tevens dient er een overeenkomst getekend te worden voor automatische incasso en dient er voor de startdatum een borgstelling en 1e termijn te worden voldaan. Nadat dit is geregeld en de berijder is gecontroleerd op bezit van een geldig rijbewijs, gaan wij over tot levering van de auto.

Het shortleasecontract wordt voor minimaal 1 maand afgesloten. Daarna is de overeenkomst dagelijks en per direct opzegbaar.

Het overeengekomen maandbedrag is het bedrag dat je betaalt voor de aangegeven periode en kilometers. In dit bedrag zijn inbegrepen:

  • Verzekering voor schade aan derden + het voertuig
  • Houderschapsbelasting
  • Inzittende(n)verzekering
  • Regulier onderhoud en normale bandenslijtage
  • 24-uurs alarmservice
  • Vervangend vervoer bij reparatie en/of onderhoud na 24 uur

Je reserveert bij ons altijd een klasse, maar uiteraard zijn we graag bereid om de auto zo goed mogelijk aan te laten sluiten op jouw wensen en voorkeuren qua merk, type en uitrustingsniveau. Bij langlopende contracten kunnen we rekening houden met meer wensen.

In principe kun je binnen 24 uur (buiten het weekend om) over een auto beschikken. Dit uiteraard onder voorbehoud van acceptatie en de beschikbaarheid van de auto, alsmede het voldoen van de borgstelling en vooruitbetaling van de eerste leasetermijn.

Aanvullend op de leaseauto kunnen wij onder andere een tankpas en winter- of all-season banden verzorgen. Tevens kunnen wij zorgen dat de auto in de huisstijl van je bedrijf wordt gebracht. Vraag hiervoor gerust naar de voorwaarden en tarieven.

Private lease

Private lease is bij ons mogelijk vanaf 24 maanden tot en met 60 maanden. Andere looptijden zijn in overleg mogelijk.

In de leaseovereenkomst is een tarief opgenomen voor meer kilometers. Rijd je meer kilometers dan afgesproken? Dan moet je een bedrag bijbetalen. Het aantal teveel gereden kilometers wordt vermenigvuldigd met de meerkilometerprijs. Wij beoordelen dit jaarlijks en indien nodig wordt het leasetarief aangepast.

Blijkt dat je veel minder kilometers rijd, dan kan het kilometrage gedurende de looptijd van het contract naar beneden bijgesteld worden. Het maandbedrag wordt hierdoor lager.

Je kunt het contract, tegen betaling, voortijdig opzeggen. In sommige situaties is kosteloos opzeggen mogelijk. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Schade moet zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 24 uur gemeld worden via het alarmnummer +31 40 242 10 00. Wij verwijzen je vervolgens door naar de juiste schadehersteller voor het maken van een afspraak.

Bij schade aan de leaseauto rekenen wij een eigen risico van €450,- per schadegeval, tenzij de schade verhaalbaar is. Tegen betaling is verlaging van het eigen risico mogelijk. Ruitreparatie is meestal kosteloos tot maximaal de afmeting van een 2 euro muntstuk.

Onderhoud en reparaties dienen te worden uitgevoerd bij een officiële dealer van het betreffende automerk. Je kunt zelf een afspraak maken bij de dichtstbijzijnde garage.

In het geval van niet rijdbare schade, storingen of diefstal zorgen wij dat je vervangend vervoer krijgt. Ook wanneer een reparatie of onderhoud langer dan 48 uur duurt, wordt er vervangend vervoer verzorgd.

De eerste 48 uur zijn altijd voor eigen rekening.

In principe blijft het leasetarief gelijk. Hierop zijn twee uitzonderingen:

  • Het door jou gekozen kilometrage wijkt flink af. wij kunnen het maanbedrag dan her calculeren op basis van de daadwerkelijke kilometers.
  • Als de overheid de belasting voor het bezit of gebruik van de auto (bijvoorbeeld MRB of houderschapsbelasting) verandert, mogen wij het maandbedrag veranderen.

Bij het aangaan van het private leasecontract kun je een gedeelte vooruitbetalen. Hierdoor wordt het maandbedrag lager. We houden hier tijdens de financiële toetsing rekening mee. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Stock lease

Onze stock lease voorraad is op afspraak te bezichtigen. Neem contact op voor meer informatie.

De voorwaarden bij stock lease auto’s zijn exact hetzelfde als bij een nieuwe leaseauto.

Het grote voordeel van stock lease is dat de auto op voorraad is. We moeten nog een aantal zaken regelen voordat je met de leaseauto kunt gaan rijden, waaronder de tenaamstelling en de verzekering. Zodra alles geregeld is, nemen wij contact met je op om een afspraak te maken voor de aflevering.

Kom je de auto zelf ophalen bij Driessen Mobility Lease in Eindhoven, dan kun je meestal binnen 14 dagen gaan rijden. Kies je voor levering op locatie, dan zijn we afhankelijk van de beschikbaarheid van onze chauffeurs.

Ons stock lease aanbod heeft een leeftijd van 0 tot 5 jaar.

Ons stock lease aanbod bestaat uit een mix van nieuwe uit voorraad leverbare auto's en gebruikte auto’s uit eerdere leasecontracten van Driessen Mobility Lease.

Gebruikte stock leaseauto’s worden altijd vooraf geïnspecteerd. Eventuele gebreken en schades worden hersteld en indien nodig wordt er onderhoud uitgevoerd. Bovendien kennen wij de volledige historie van gebruikte auto's.

De leaseovereenkomst

Driessen Mobility Lease kijkt graag samen met jou naar een passende oplossing. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je langer door blijven rijden na het einde van de overeenkomst, bijvoorbeeld vanwege de lange levertijd van een andere auto? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Als de berijder van de leaseauto vóór de einddatum van de leaseovereenkomst uit dienst gaat, kan de leaseovereenkomst in de meeste gevallen over gezet worden op een andere berijder. Geef een berijderswisseling zo spoedig mogelijk aan ons door via e-mail, ook als er nog geen nieuwe berijder bekend is.

Geef wijzigingen van gegevens altijd zo spoedig mogelijk aan ons door via e-mail.

Wil je de leaseauto uitlenen aan een collega, familielid of vriend? Zolang de bestuurder een geldig rijbewijs heeft, mag hij/zij in de leaseauto rijden. Wel blijft de oorspronkelijke berijder verantwoordelijk voor de leaseauto. Het kan zijn dat je werkgever hier andere afspraken over maakt.

Bedrijfswagens

Dit zijn bestelwagens en bestelbussen met een maximaal gewicht van 3.500 kg. Deze voertuigen mogen bestuurd worden met rijbewijs B.

GVW is een Engelse afkorting van Gross Vehicle Weight. Het geeft het maximum bruto gewicht van een voertuig inclusief lading, passagiers en accessoires aan.

Driessen Mobility Commercial Vehicles heeft de mogelijkheid om direct passend vervangend vervoer aan te bieden. Of het nu gaat om een kleine bestelauto of een voertuig met een gesloten laadbak.

Driessen Bedrijfswagens kan samen met haar partners jouw nieuwe bedrijfsauto geheel bedrijfsklaar leveren. Dit betekent inclusief inrichting en belettering. De nieuwe bedrijfsauto in dan direct inzetbaar.

Ondernemers kunnen BPM-vrijstelling krijgen voor hun bestelauto. Daarvoor moeten zij voldoen aan drie eisen:

  • De auto wordt geregistreerd op naam van een BTW-ondernemer.
  • De ondernemer gebruikt de bestelauto voor minimaal 10% zakelijk.
  • De auto moet 5 jaar in de onderneming blijven.

Fiscaal

Door per jaar niet meer dan 500 kilometer privé te rijden. Het bewijs daarvoor is in principe niet aan een bepaalde vorm gebonden, maar een sluitende kilometeradministratie geeft echter de meeste zekerheid. Een black box kan hierbij een handig hulpmiddel zijn.

De verklaring zorgt ervoor dat je als werkgever de kilometeradministratie van een werknemer niet hoeft te controleren. De werknemer zegt in de verklaring dat hij per jaar minder dan 500 privé-kilometers maakt in zijn zakelijke auto. Als de werknemer zo'n verklaring overhandigt, berekent u geen bijtelling meer voor het privégebruik van de auto. U hoeft voor deze werknemer dus minder premies en loonbelasting af te dragen.

Wat nu als de werknemer ondanks zijn verklaring toch meer dan 500 privé-kilometers per jaar rijdt? Dan moet hij zelf deze premies en belasting betalen, plus de boete die de fiscus oplegt. De werkgever treft in dat geval geen blaam. Alleen als het voor de werkgever duidelijk is dat de werknemer de verklaring ten onrechte heeft afgegeven, kan de Belastingdienst bij de werkgever naheffen.

De werknemer die een verklaring geen privégebruik afgeeft, moet toch een sluitende kilometeradministratie bijhouden. Hij moet immers kunnen aantonen dat hij niet meer dan 500 km privé per jaar heeft gereden.

Onderhoud en reparatie

Onderhoud en reparaties moeten worden uitgevoerd bij een officiële dealer van het betreffende automerk. Je kunt zelf een afspraak maken bij de dichtstbijzijnde garage.

Iedere auto moet verplicht APK-gekeurd worden vanaf de leeftijd van 4 jaar. De eerste keuring vindt plaats als de auto 4 jaar oud is. De tweede keuring vindt plaats na 6 jaar en de derde keuring na 8 jaar. Daarna moet de auto ieder jaar gekeurd worden.

Je ontvangt van ons ruim vóór de APK-vervaldatum een e-mail dat de leaseauto APK-gekeurd moet worden. Het is belangrijk dat je de auto vóór deze datum laat keuren, anders riskeer je een boete.

Je kunt zelf een afspraak maken bij een erkend APK keuringsstation bij jou in de buurt.

Lees hier meer over vervangend vervoer.

Banden

Heb je geen winter- of all season banden opgenomen in de leaseovereenkomst, en besluit je na enige tijd dat je deze toch graag wilt toevoegen? Geen probleem! De meerprijs van de banden wordt verspreid over de looptijd van de leaseovereenkomst. Neem contact op voor meer informatie.

Winterbanden moeten twee keer per jaar worden gewisseld. Wij adviseren om zomerbanden te laten wisselen voor winterbanden op het moment dat de buitentemperatuur onder de 7 graden Celsius komt. All-season banden zijn geschikt voor alle seizoenen.

Banden worden vervangen wanneer de profieldiepte niet meer toereikend is of wanneer een band onherstelbaar beschadigd is geraakt. Zomer- en all-season banden worden doorgaans vervangen bij een profieldiepte van minder dan 3 mm. Voor winterbanden is dat 4 mm.

Schade

Bij schade aan de leaseauto wordt het eigen risico in rekening gebracht, tenzij de schade verhaalbaar is. Het eigen risico is in overleg met de werkgever bepaald. De werkgever kan kiezen of het eigen risico wel of niet wordt doorbelast aan de berijder. Bij verzekering in eigen beheer kunnen andere voorwaarden en richtlijnen van toepassing zijn.

Houd er rekening mee dat reparaties door eigen toedoen en door onzorgvuldig gebruik worden doorbelast. Denk aan verkeerd tanken en onherstelbare schade aan banden (anders dan reguliere slijtage).

Houd er rekening mee dat niet gemelde schades in rekening kunnen worden gebracht aan het einde van de overeenkomst. Tijdens de inname wordt er namelijk een inspectie uitgevoerd op aanwezige schades. Zitten er onacceptabele schades op het voertuig die je had moeten melden, dan mogen wij de herstelkosten in rekening brengen.

Lees hier meer over vervangend vervoer.

Diefstal

Bij diefstal van de leaseauto wordt het eigen risico in rekening gebracht, tenzij de schade verhaalbaar is (de dader is bekend). Het eigen risico is in overleg met de werkgever bepaald. De werkgever kan kiezen of het eigen risico wel of niet wordt doorbelast aan de berijder. Bij verzekering in eigen beheer kunnen andere voorwaarden en richtlijnen van toepassing zijn.

Hulpverlening

Lees hier meer over vervangend vervoer.

Einde contract en auto inleveren

Zowel het interieur als het exterieur moeten schoon zijn wanneer je de auto inlevert. Onder schoon verstaan we dat de auto door de wasstraat is geweest en dat het interieur met de stofzuiger is gereinigd.

Als jouw auto niet schoon is op de dag van inspectie en je laat de auto toch achter, dan wordt voor het reinigen van de auto een bedrag van €85,- ex BTW doorberekend. De bindende inspectie zal dan pas na het reinigen van de auto plaatsvinden.

Onacceptabele beschadigingen moeten vóór inname bij ons gemeld zijn. Houd er rekening mee dat niet gemelde schades niet onder de dekking van de Hoofdovereenkomst of de Algemene Voorwaarden Private Lease van Driessen Mobility Lease vallen. Je kunt doorbelasting van extra kosten voorkomen door schades tijdig te melden.

Brandstofpas

Een foutmelding kan diverse oorzaken hebben:

  • Er is een storing bij het tankstation of de laadpaal.
  • Je gebruikt de verkeerde zijde van de pas (internationaal of nationaal).
  • Je hebt meerdere keren een foutieve pincode ingevoerd.
  • Je wilt tanken/laden bij een uitgesloten station. De werkgever bepaalt waar je mag tanken/laden. Tankstations langs de snelweg worden soms uitgesloten.
  • Je wilt een niet-toegestaan product afrekenen.

Neem bij problemen contact op met MultiTankcard. Indien zij je niet verder kunnen helpen, neem dan contact op met Driessen Mobility Lease.

Na drie keer een foutieve pincode intoetsen, wordt de pas gedurende 24 uur geblokkeerd. Na 24 uur wordt de blokkade automatisch opgeheven.

Let op! Wacht minimaal 24 uur om de pas opnieuw te gebruiken. Als je het eerder opnieuw probeert, verschuift de blokkade en blijft de pas langer geblokkeerd.

Ben je de code vergeten? Vraag dan een nieuwe pincode aan via Driessen Mobility Lease.

De werkgever bepaalt of de pas ook in het buitenland gebruikt mag worden. Informeer hier naar bij de wagenparkbeheerder.