Indien er winterbanden in het leasecontract zijn opgenomen, moeten deze twee keer per jaar worden gewisseld. All-season banden zijn geschikt voor alle seizoenen.

Bandenwissel

Wij adviseren om zomerbanden te laten wisselen voor winterbanden op het moment dat de buitentemperatuur onder de 7 graden Celsius komt. Vanaf die temperatuur geven winterbanden meer grip en een kortere remweg op een nat en glad wegdek. Vanzelfsprekend laat je de banden weer terug wisselen bij temperaturen boven de 7 graden Celsius.

Wij werken voor bandenwissels samen met Profile Tyrecenter. Je kunt zelf een afspraak maken bij het dichtstbijzijnde bandencentrum via onderstaande button. Tussentijds worden de zomer- of winterbanden opgeslagen in het bandenhotel.

Banden vervangen

Zomerbanden of all-season banden worden doorgaans vervangen op het moment dat de profieldiepte onder de 3 mm komt. Vaak zal de garage dit op voorhand uitvoeren wanneer de auto voor onderhoud of APK binnen komt en de minimale profieldiepte bijna bereikt is. Is de profieldiepte op dat moment nog goed genoeg, dan verzoekt de garage je om over enige tijd terug te komen.

Voor winterbanden geldt een minimale profieldiepte van 4 mm. Tijdens de bandenwissel zal de garage beoordelen of vervangen noodzakelijk is.

Veelgestelde vragen over banden

Heb je geen winter- of all season banden opgenomen in de leaseovereenkomst, en besluit je na enige tijd dat je deze toch graag wilt toevoegen? Geen probleem! De meerprijs van de banden wordt verspreid over de looptijd van de leaseovereenkomst. Neem contact op voor meer informatie.

Winterbanden moeten twee keer per jaar worden gewisseld. Wij adviseren om zomerbanden te laten wisselen voor winterbanden op het moment dat de buitentemperatuur onder de 7 graden Celsius komt. All-season banden zijn geschikt voor alle seizoenen.

Banden worden vervangen wanneer de profieldiepte niet meer toereikend is of wanneer een band onherstelbaar beschadigd is geraakt. Zomer- en all-season banden worden doorgaans vervangen bij een profieldiepte van minder dan 3 mm. Voor winterbanden is dat 4 mm.