Elektrisch rijden

Driessen Mobility Lease helpt jou graag op weg met duurzame mobiliteit. Een groot deel van ons wagenpark is volledig elektrisch. Kies je ervoor om over te stappen naar elektrisch rijden, dan zal je voortaan moeten laden in plaats van tanken. De brengt wat veranderingen met zich mee.
 

Eigen laadvoorziening

Beschik je over een eigen oprit of garage, dan kun je een eigen laadvoorziening laten plaatsen. Dit is veelal de goedkoopste manier om elektrisch te rijden. Zeker in combinatie met zonnepalen. Bovendien ben je altijd zeker van een parkeerplek. Een laadpaal kun je bij diverse aanbieders kopen of huren.

Tip: door je laadpaal beschikbaar te stellen voor andere gebruikers, kun je de investering eenvoudig terugverdienen. Je leest hier meer over bij aanbieders van laadpassen zoals E-Flux en Vattenfall InCharge.
 

Openbare laadpaal

Woon je in een appartement, in een huurwoning of in een woning zonder eigen oprit, dan mag je meestal geen eigen laadpaal plaatsen. Ook is het niet toegestaan om een laadkabel over de stoep naar een geparkeerde auto te leggen.

Gelukkig bieden de meeste gemeenten de mogelijkheid om een openbare laadpaal aan te vragen. Let op, dat is geen privéplek waar jij altijd kunt parkeren en laden, maar een openbare plek waar iedere elektrische auto mag parkeren en laden. Je bent dus afhankelijk van de beschikbaarheid van de laadpaal. Het grote voordeel is dat je zelf geen kosten en omkijken naar de laadvoorziening hebt.

De website van jouw gemeente verwijst je naar de juiste plek om een openbare laadpaal aan te vragen. Zodra het verzoek wordt goedgekeurd, kan de plaatsing nog enkele maanden tot een half jaar duren.
 

Laadpas

Voor het gebruik van openbare laadpalen heb je een laadpas (of laaddruppel/sleutel) nodig. Je kunt deze zelf aanvragen bij diverse aanbieders zoals Shell Recharge, Vattenfall InCharge en ANWB. De tarieven lopen onderling flink uiteen, dus het is absoluut zinvol om je goed te oriënteren. Om een weloverwogen keuze te maken moet je vooraf bepalen op welke locaties je het vaakst verwacht te laden en van welke exploitant die laadpalen zijn. Er zijn handige websites waarop de verschillende passen vergeleken worden.

In de meeste gevallen ontvang je een nieuwe laadpas binnen enkele werkdagen. Voor de zekerheid adviseren wij om altijd een tweede of derde laadpas van een andere aanbieder mee te nemen als reserve.

Voor een eigen laadvoorziening heb je in principe geen laadpas nodig. Wel kun je de paal beveiligen met een pas om te voorkomen dat anderen jouw laadpaal kunnen gebruiken wanneer je de deur uit bent.