Met de jaren wordt Nederland steeds dichter bevolkt. Steden breiden uit en verstedelijking treedt in. Dit heeft grote gevolgen voor onze mobiliteit.

De infrastructuur loopt vaak achter op de groei van de steden, wat zijn weerslag heeft op de doorstroming van het verkeer. Dit zorgt er voor dat je dagelijks meer te maken krijgt met verkeerscongestie, wat veel tijd en geld kost.

Wanneer je op de bestemming aankomt, kan het ook zomaar zijn dat je de auto niet kunt parkeren door het toenemende aantal auto’s. Een opkomende trend biedt de oplossing! Er is namelijk een toenemende behoefte aan enkel het gebruik van een auto ten opzichte van het daadwerkelijk bezitten van een auto.

Driessen Mobility Lease geeft een antwoord op deze ontwikkelingen met de dienst "Carsharing". Carsharing is het delen van een elektrische auto tussen medewerkers van een bedrijf of de bewoners van een gebouw.  

Hoe werkt carsharing?

Carsharing werkt als volgt: Driessen Mobility Lease levert jouw bedrijf een elektrische deelauto op eigen terrein. De gebruiker download de "Driessen Carsharing app" op de smartphone en meldt zich aan via een QR code. Wij controleren de gegevens en geven toegang tot de Carsharing app.

De Carsharing app biedt alles wat gebruikers nodig hebben om een deelauto in te plannen en de boeking te starten. Het gebruik is verder eenvoudig. Er wordt betaald naar gebruik. Dit betreft een bedrag per uur in combinatie met een bedrag per kilometer. Zakelijk en privé gebruik wordt gescheiden en apart in rekening gebracht tussen 07:00 - 19:00 uur. Indien er niet gereden wordt na 19:00 uur worden er geen kosten in rekening gebracht.

Bij het openen van de app worden de beschikbare deelauto’s overzichtelijk getoond op het beginscherm en reserveert de gebruiker eenvoudig een auto op het gewenste moment. Om het eenvoudig te houden is de app op de smartphone ook meteen de digitale sleutel voor het openen en afsluiten van het voertuig.

Na gebruik zet de gebruiker de deelauto weer terug op de gereserveerde parkeerplek en wordt de laadkabel aangesloten om de accu weer opnieuw op te laden. Na elke rit worden automatisch de tijd en de gereden kilometers vastgelegd. Aan de hand van deze gegevens wordt een factuur opgemaakt. Er is dus geen ingewikkelde kilometerregistratie nodig, dit gaat automatisch!

  • Het delen van een auto is beter voor het milieu.
  • Als werkgever heb je lagere vaste kosten.
  • Je bent minder tijd kwijt aan administratie.
  • De app is makkelijk in gebruik.
  • Er zijn minder leaseauto’s nodig.
  • Altijd een eigen gereserveerde parkeerplek voor de deur.

Carsharing als mobiliteitsoplossing

CarSharing vraagt om een overzichtelijke planning. Ook daarvoor biedt Driessen Mobility Lease een oplossing. Via de digitale planner kun je bijhouden wanneer de auto nodig is en wie de auto gebruikt. De planner maakt bovendien reserveren mogelijk op een makkelijke manier. Kortom, CarSharing met Driessen Mobility Lease is overzichtelijk, inzichtelijk en financieel aantrekkelijk.

Meer weten over CarSharing?
Wij helpen je graag verder. De adviseurs van Driessen Mobility Lease zijn IBKI-gecertificeerd. IBKI is een onderdeel van Innovam en staat voor een onafhankelijke examinering en certificering voor de mobiliteitsbranche. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan snel contact op!

Referenties Carsharing

Carsharing is toepasbaar voor diverse doeleinden. Zowel vanuit werkgever om eigen medewerkers te faciliteren met een deelauto (deze kan dan ook privé gebruikt worden zonder bijtelling) of het gezamenlijk gebruik van een deelauto tussen bedrijven in de buurt.

Daarnaast wordt Carsharing ook ingezet als deelauto voor bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex. Bij deze nieuwbouwprojecten is vaak onvoldoende parkeergelegenheid voor een “eigen auto” van alle bewoners en dan is een deelauto de ideale oplossing.

Bekijk onze gerealiseerde CarSharing projecten bij de Stayy in Geldrop en de Valkenier in Valkenswaard:

Als bewoner van de Valkenier in Valkenswaard kun je over een elektrische auto beschikken op het moment dat je het nodig hebt. Je kunt 24/ de auto reserveren via de Driessen Carsharing app. Optimaal duurzaam, kostenbesparend en efficiënt. De auto’s staan op een gereserveerde plaats op het parkeerterrein van de Valkenier. Gemakkelijk openen met de digitale sleutel in de app en rijden maar!

Bekijk de flyer

Als huurder van The Stayy in Geldrop kun je over een elektrische auto beschikken op het moment dat je het nodig hebt. Je kunt 24/7 de auto reserveren via de Driessen Carsharing app. Optimaal duurzaam, kostenbesparend en efficiënt. De auto’s staan voor de deur op de parkeerplaats van The Stayy. Gemakkelijk openen met de digitale sleutel in de app en rijden maar!

Bekijk de flyer (NL)

View more (EN)