Brandstofpas en declaraties

Geen gedoe meer met bonnetjes van het tankstation? Met een brandstofpas kun je vrijwel overal in Nederland (en in het buitenland) tanken en een elektrische auto opladen. De werkgever bepaalt bij waar medewerkers kunnen tanken en/of laden. Tanken langs de snelweg kan bijvoorbeeld uitgesloten worden, evenals snelladen.

Driessen Mobility Lease geeft brandstofpassen uit van MultiTankcard. Er wordt maandelijks een bedrag in rekening gebracht voor de kaart en de administratieve handelingen, plus een brandstofvoorschot op basis van de geschatte kosten. Dit voorschot wordt berekend op basis van het gekozen jaarkilometrage. Iedere twee maanden ontvang je een afrekening waarop de daadwerkelijk gemaakte kosten met het voorschot verrekend worden.

Brandstof declareren

Heb je getankt of geladen zonder de brandstofpas te gebruiken? Dan kun je de kosten declareren via de app van MultiTankcard.

Download de app voor iOS

Download de app voor Android

Veelgestelde vragen over brandstofpas

Een foutmelding kan diverse oorzaken hebben:

  • Er is een storing bij het tankstation of de laadpaal.
  • Je gebruikt de verkeerde zijde van de pas (internationaal of nationaal).
  • Je hebt meerdere keren een foutieve pincode ingevoerd.
  • Je wilt tanken/laden bij een uitgesloten station. De werkgever bepaalt waar je mag tanken/laden. Tankstations langs de snelweg worden soms uitgesloten.
  • Je wilt een niet-toegestaan product afrekenen.

Neem bij problemen contact op met MultiTankcard. Indien zij je niet verder kunnen helpen, neem dan contact op met Driessen Mobility Lease.

Na drie keer een foutieve pincode intoetsen, wordt de pas gedurende 24 uur geblokkeerd. Na 24 uur wordt de blokkade automatisch opgeheven.

Let op! Wacht minimaal 24 uur om de pas opnieuw te gebruiken. Als je het eerder opnieuw probeert, verschuift de blokkade en blijft de pas langer geblokkeerd.

Ben je de code vergeten? Vraag dan een nieuwe pincode aan via Driessen Mobility Lease.

De werkgever bepaalt of de pas ook in het buitenland gebruikt mag worden. Informeer hier naar bij de wagenparkbeheerder.