Over particulier leasen

Private lease is al jarenlang onveranderd populair. En dat is niet zonder reden. Deze vorm van mobiliteit is zorgeloos en relatief betaalbaar.
 

De voordelen van private lease

 • Volledig zorgeloos autorijden! Geen zorgen meer over hoge kosten aan onderhoud en reparaties. Dit is bij het leasetarief inbegrepen.
 • Je hebt geen spaargeld nodig voor de aanschaf van de auto.
 • Je rijdt altijd een jonge auto.
 • Je hebt te allen tijden een auto tot je beschikking, ook bij pech en schade. Vervangend vervoer is namelijk onderdeel van de overeenkomst. Mogelijk worden er voor de eerste 48 uur wel kosten berekend.
 • Doordat je een vast bedrag per maand betaalt, zijn de kosten gemakkelijk te budgetteren.
   

Punten om rekening mee te houden bij private lease

 • Een private lease overeenkomst wordt BKR geregistreerd. Dat kan gevolgen hebben voor nieuwe kredietaanvragen zoals een hypotheek.
 • Je zit gedurende de gekozen looptijd vast aan het contract. Je kunt het contract wel voortijdig opzeggen tegen betaling. In sommige situaties is kosteloos opzeggen mogelijk.
 • Er is sprake van een eigen risico, tenzij de schade verhaalbaar is. Je kunt er dus niet voor kiezen om de schade te laten zitten om kosten te vermijden. Bij een eigen auto kun je dit wel doen.

Keurmerk Private Lease

Als erkend Private Lease aanbieder zijn wij in het bezit van het Keurmerk Private Lease. Keurmerk Private Lease is hét kwaliteitskeurmerk om betrouwbaar een privé leasecontract af te sluiten. Het keurmerk is in samenwerking met de Consumentenbond ontwikkeld. De onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease reikt het keurmerk uit.

Als aanbieder van privé lease zijn wij uitgebreid getoetst voordat we het keurmerk kregen. We houden ons aan de Algemene voorwaarden met eerlijke spelregels. Zo kun je met een gerust hart kiezen voor Private Lease. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op keurmerkprivatelease.nl.

Veilig, verantwoord en vertrouwd een auto leasen? Dat kan! 

Met de 5 zekerheden van het Keurmerk Private Lease, ben je verzekerd om veilig, verantwoord en vertrouwd een auto te leasen. Met een sterk keurmerk weet je waar je aan toe bent. En juist die zekerheid is wel zo veilig en vertrouwd. Daarom lease je bij Driessen Mobility Lease.

Veelgestelde vragen over private lease

Private lease is bij ons mogelijk vanaf 24 maanden tot en met 60 maanden. Andere looptijden zijn in overleg mogelijk.

In de leaseovereenkomst is een tarief opgenomen voor meer kilometers. Rijd je meer kilometers dan afgesproken? Dan moet je een bedrag bijbetalen. Het aantal teveel gereden kilometers wordt vermenigvuldigd met de meerkilometerprijs. Wij beoordelen dit jaarlijks en indien nodig wordt het leasetarief aangepast.

Blijkt dat je veel minder kilometers rijd, dan kan het kilometrage gedurende de looptijd van het contract naar beneden bijgesteld worden. Het maandbedrag wordt hierdoor lager.

Je kunt het contract, tegen betaling, voortijdig opzeggen. In sommige situaties is kosteloos opzeggen mogelijk. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Schade moet zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 24 uur gemeld worden via het alarmnummer +31 40 242 10 00. Wij verwijzen je vervolgens door naar de juiste schadehersteller voor het maken van een afspraak.

Bij schade aan de leaseauto rekenen wij een eigen risico van €450,- per schadegeval, tenzij de schade verhaalbaar is. Tegen betaling is verlaging van het eigen risico mogelijk. Ruitreparatie is meestal kosteloos tot maximaal de afmeting van een 2 euro muntstuk.

Onderhoud en reparaties dienen te worden uitgevoerd bij een officiële dealer van het betreffende automerk. Je kunt zelf een afspraak maken bij de dichtstbijzijnde garage.

In het geval van niet rijdbare schade, storingen of diefstal zorgen wij dat je vervangend vervoer krijgt. Ook wanneer een reparatie of onderhoud langer dan 48 uur duurt, wordt er vervangend vervoer verzorgd.

De eerste 48 uur zijn altijd voor eigen rekening.

In principe blijft het leasetarief gelijk. Hierop zijn twee uitzonderingen:

 • Het door jou gekozen kilometrage wijkt flink af. wij kunnen het maanbedrag dan her calculeren op basis van de daadwerkelijke kilometers.
 • Als de overheid de belasting voor het bezit of gebruik van de auto (bijvoorbeeld MRB of houderschapsbelasting) verandert, mogen wij het maandbedrag veranderen.

Bij het aangaan van het private leasecontract kun je een gedeelte vooruitbetalen. Hierdoor wordt het maandbedrag lager. We houden hier tijdens de financiële toetsing rekening mee. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.