Verzekering

De leaseauto is all-risk verzekerd. Ook is er een schadeverzekering voor inzittenden afgesloten. De volgende schades zijn gedekt:

  • Schade aan een tegenpartij
  • Schade aan het eigen voertuig
  • Ruitschade
  • Diefstal
  • Brand

Bij verzekering in eigen beheer kunnen andere voorwaarden en richtlijnen van toepassing zijn.

Wij raden aan om voor een vakantie een specifieke reisverzekering af te sluiten. Denk hierbij aan de aanhanger/caravan en de lading/inventaris. Deze zaken zijn niet door ons verzekerd.
 

Eigen risico

Bij diefstal of schade aan de leaseauto wordt een eigen risico in rekening gebracht, tenzij de schade verhaalbaar is. Het eigen risico is in overleg met de werkgever bepaald. De werkgever kan kiezen of het eigen risico wel of niet wordt doorbelast aan de berijder. Bij verzekering in eigen beheer kunnen andere voorwaarden en richtlijnen van toepassing zijn.
 

Groene kaart voor caravan/aanhangwagen

In de landen op de groene kaart zijn caravans en aanhangwagens verzekerd op de WA-dekking van de auto waaraan ze zijn gekoppeld (te herkennen aan de code AF). In de volgende situatie heb je naast een groene kaart voor de auto ook een groene kaart voor de caravan/aanhangwagen nodig:

  • Je gaat naar Duitsland, Polen of Spanje en de caravan/aanhangwagen is zwaarder dan 750 kg. Voor deze landen heb je een tweede groene kaart nodig op het kenteken van de caravan/aanhangwagen. Dit geldt ook als je alleen door deze landen heen rijdt. Als je geen groene kaart bij hebt, dan loop je het risico op het krijgen van een boete.
  • Voor Portugal en Kroatië is het niet verplicht maar wel aan te raden om een extra groene kaart bij te hebben.

Je kunt de groene kaart voor de caravan/aanhangwagen opvragen per mail via schade@driessenmobility.nl. Vermelding van kenteken + merk caravan/aanhanger zijn hierbij noodzakelijk.