Einde contract en auto inleveren

Enige tijd voordat de leaseovereenkomst afloopt, ontvang je van ons een herinnering dat de leaseauto binnenkort moet worden ingeleverd. Mogelijk wil je een nieuwe overeenkomst aan gaan. We proberen de huidige en de nieuwe overeenkomst dan zo naadloos mogelijk op elkaar aan te laten sluiten.
 

Inname van de leaseauto

Tegen het einde van de looptijd kun je bij ons een afspraak inplannen voor inname van de auto. Je kunt de auto inleveren bij Driessen Mobility Lease in Eindhoven. Is de afstand te groot of ben je niet in de gelegenheid om de auto tijdens onze openingstijden in te leveren? Dan is inname op locatie ook mogelijk. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan telefonisch via +31 40 258 77 24 of per mail via contractbeheer@driessenmobility.nl.

Zorg dat je de auto schoon en compleet inlevert. Meer hierover lees je in het innameprotocol. Gebruik onze handige inlever checklist om er zeker van te zijn dat je niets vergeet.
 

Eindinspectie

Na inname wordt de auto door een externe en dus onafhankelijke partij geïnspecteerd conform het innameprotocol. Van iedere schade wordt een duidelijke foto gemaakt. Deze foto’s worden opgenomen in het innamerapport.

Schade als gevolg van normaal gebruik van de leaseauto vinden wij acceptabel. Aan deze schades zijn dan ook geen kosten verbonden. Maar er zijn ook schades die niet binnen het normale gebruik van de auto vallen en de waarde van de auto sterk kunnen beïnvloeden. Onacceptabele schades worden doorbelast. Om doorbelasting te vermijden, adviseren wij om gedurende de looptijd van de overeenkomst alle schades steeds tijdig te melden en indien nodig te laten herstellen.

Wil je het schade expertise rapport na afloop inzien? Dan kun je het innamerapport online opvragen. Je hebt hiervoor het kenteken en het inspectienummer nodig.
 

Eindafrekening

Eventuele geconstateerde schades en overige kosten worden in rekening gebracht op de eindafrekening. Ook eventuele meer/minder kilometers worden middels een eindafrekening gefactureerd.
 

De leaseauto overkopen

Wil je de leaseauto aan het einde van de leaseovereenkomst overnemen? Dat begrijpen wij heel goed. Je kent de auto immers als geen ander. Bovendien weet je zeker dat de auto altijd goed is onderhouden.

Drie maanden vóór het aflopen van de leaseovereenkomst, kun je bij ons een vrijblijvend overnamevoorstel opvragen. De overnameprijs is niet onderhandelbaar.

Veelgestelde vragen over einde contract en auto inleveren

Zowel het interieur als het exterieur moeten schoon zijn wanneer je de auto inlevert. Onder schoon verstaan we dat de auto door de wasstraat is geweest en dat het interieur met de stofzuiger is gereinigd.

Als jouw auto niet schoon is op de dag van inspectie en je laat de auto toch achter, dan wordt voor het reinigen van de auto een bedrag van €85,- ex BTW doorberekend. De bindende inspectie zal dan pas na het reinigen van de auto plaatsvinden.

Onacceptabele beschadigingen moeten vóór inname bij ons gemeld zijn. Houd er rekening mee dat niet gemelde schades niet onder de dekking van de Hoofdovereenkomst of de Algemene Voorwaarden Private Lease van Driessen Mobility Lease vallen. Je kunt doorbelasting van extra kosten voorkomen door schades tijdig te melden.